středa 10. února 2010

The Outer Rim vrací úder


Ano, je to tady. Z nadpisu fanoušci hvězdných válek jistě poznali, o čem bude řeč. Nastává slavnostní chvíle, kdy si něco povíme o SIMu, který je spojený s nesmrtelnou legendou Star Wars. Pro „nefanoušky“ a odpůrce Star Wars – pokud jste si mysleli, že vás Hvězdné války v Second Life nedoženou, pak jste doufali marně. Abych to vyjádřil s použitím slovníku mistra Yody:“Na region Outer Rim, podíváme se nyní.“



Jak do SIMu
Do Search v Second Life napište The Outer Rim-pak vyberte The Outer Rim Region a pak zvolte Planet of Taris (hráči Knights of the Old Republic vědí).

Pro příznivce temné i světlé strany
Po teleportu na místo můžete před sebou vidět rozlehlou plošinu. Jsou zde obchůdky s tématikou Hvězdných válek. Nalevo je cedule oznamující konání akcí. Stačí kliknout na ceduli pro landmark. Každou neděli v 4:00 p.m. lindenského času se koná v místní kantýně party, kde se hodnotí kostýmy přítomných Avatarů.
Nalevo vedle cedule stojí obchod s názvem Furious Star Wars Avatars . Když vejdete dovnitř, uvítá vás droideka v bojové pohotovosti s namířenými zbraněmi na příchozí. Není to milé? Zároveň slouží jako asistent, např. pokud hledáte mužské nebo ženské Avatary, stačí na droideku jen kliknout, v menu si vybrat co hledáte a pak vás navede. Dostanete zde vše s tématikou SW, Ewoky počínaje a Jabbou Huttem konče. V nabídce nechybí ani stormtroopeři. Veškeré produkty jsou velmi kvalitně a detailně zpracovány. Musíte ale počítat s vyšší cenou, která se pohybuje v rozmezí 500-1000 LD za kus. Zvláště impozantní je červeně oděná imperiální stráž císaře. Bohužel zde není mnoho postav ze třetí epizody Hvězdných válek. Těžko byste zde hledali buzz droidy, bojového droida B1 a typ B2 (oba dobře známí z epizody II a III). Naštěstí Generál Grievous je k dostání v celé své kráse.

Při návštěvě shopu jsem měl možnost poslechnout si klasický imperialní marš, což dodává místu na atmosféře. Můžete si ho pustit s pomocí tlačítka na panelu, který se nachází v mezipatří.V obchodě se také nachází uklízecí robot, do kterého se můžete převtělit a během uklízení campovat. Zajímavou atrakcí je masožravá rostlina, do níž si můžete sednout a během chvilky budete moci sledovat požírání vašeho Avatara.

Dámy určitě skočí po šatech, ve kterých byla oděna princezna Leia. A není divu, dva drdoly na hlavě, puška a bílé šaty – to je kombinace, které odolá jen málokdo. Pokud nejste v RL wookiee nebo se mu vzhledově blížíte jen trochu, můžete se jím stát aspoň v Second Life. Stačí mít v peněžence 763 LD. A pokud hledáte nějakého přítulnějšího Avatara, můžete zkusit rancora. Tento „drobeček“ vás vyjde sice na 713 LD, ale přece nemůžete přijít o to potěšení postrašit kolemjdoucí několikametrovou příšerou. Jestli jste vždy toužili po meči, jaký nosil neohrožený Master Windows (pardon Windu), pak vám udělám radost. V obchodu Furious Star Wars Avatars je k dispozici. Také zde nechybí nesmrtelný R2-D2 a to dokonce ve dvou variantách. Na své si přijdou příznivci rytířů Jedi. Obchod nabízí širokou nabídku světelných mečů všech barev a rovněž Jedi plášť. Před obchodem stojí panel s pozvánkou do skupiny Star Wars Avatars. Pokud chcete být včas informováni o nových produktech a akcích, pak doporučuji přidat se do skupiny. Zajímavý je také katalog, který můžete získat zdarma u vchodu.

Když opustíte obchod, nalevo na plošině je kantýna, kde se koná většina akcí na SIMu. Po průchodu dvojitými dveřmi uvidíte malou místnost a za ní je už samotná kantýna. Vše je navrženo s důrazem na detail. V kantýně se nachází několik botů. A tak vás u vstupu do jedné místnosti přivítá rytíř Jedi, v další místnosti je možné spatřit samotného Jabbu Hutta. Jeho věta - I hope we can do business sometime. HO HO HO, mě opravdu pobavila. Je zde možné posedět u baru nebo si zatančit v tanečním sále.

Jak jsem již zmiňoval, na plošině jsou také další obchůdky. Některé jsou zatím ve fázi příprav. V ostatních můžete najít neméně zajímavé zboží. Např. jeden obchod se specializuje na produkty pro milovníky koček, další se orientuje na rakety. Příznivcům temné strany doporučuji navštívit obchod s názvem The Dark Side. Najdete v něm oblečení imperiálních vojáků a také sithského bojovníka. Na konci plošiny je výtah, pomocí kterého se můžete dopravit dolů pod plošinu. Dole je možné rezervovat si jeden z obchodů. Cena 200 LD/týden při 40 primech není moc, pokud si uvědomíte, že jste na SW regionu. Hlídkuje zde osamocený stormtrooper, jehož výrok - This has got to be the worst posting ever, mluví za vše.

Závěrem
Wookiee by celý SIM zhodnotil pochvalným „áááággghhh“. Ale já se pokusím o trochu specifičtější závěr. Celý region nabízí dostatek možností k odreagování. Návštěvníci zde mohou nakupovat, soutěžit, bavit se a poznávat fanoušky hvězdných válek v Second Life. O to jde především. V Second Life můžete najít i jiné SIMy, které se zabývají tématikou Star Wars. Ale podle mých zkušeností žádný z nich není tak pěkný s dobrou návštěvností, jako Outer Rim. Ať vás provází síla.

Žádné komentáře:

Okomentovat