sobota 6. února 2010

Moscow Island – ruský medvěd v Second Life


Jak jistě mnozí čtenáři vědí, v Second Life jsou některá místa zpracována podle reálné předlohy z reálného světa. Ať už se jedná o New York s jeho zapáchajícími uličkami a jedinečnými taxíky ze 60. let, luxusní hotel Burj Al Arab nebo Velkou čínskou zeď, vždy jsou tato místa věrným obrazem reality. Můžete tak navštívit místa, která byste normálně nenavštívili a to vše jen z vašeho pokoje. Jak říká Jiří Čunek:"Každý občan ČR může cestovat kam chce, když se rozhodne, že chce cestovat, ať cestuje." Dnes se tedy spolu podíváme na SIM, kde najdete Kreml, chrám Chrám Vasilije Blaženého, mausoleum a další pamětihodnosti. Přichystejte si stakan, nalaďte Vysockého. Vyrážíme do země kaviáru a rodiště Vladimira Iljiče Lenina. Ano, řeč bude o Rusku.

Zdravstvujtě druzja
Po příchodu do SIMu na vás přímo dýchne atmosféra rudého náměstí s jeho jedinečnou architekturou. Na náměstí máte šanci spatřit Chrám Vasilije Blaženého, mausoleum, Kreml a také nákupní centrum s obchody a suvenýry. K celkovému dojmu mi chyběli jen Alexandrovci. Nad náměstím pomalu proplouvá oblaka balón v ruských barvách. Neodolal jsem a jako první jsem navštívil Chrám Vasilije Blaženého. Jeho barevné kopule se zlatým zdobením se majestátně tyčí nad celým náměstím. V interiéru jsou umístněny obrazy ruských panovníků a svatých v dobových malbách. Celý interiér je vybaven nástropní malbou a zdobenými koberci, které doplňují celkovou atmosféru místa.

Soudruh Lenin by se divil
V Moscow Island jsem navštívil mausoleum, kde odpočívá jeden z největších revolucionářů 20. století, i když jen virtuálně. Za chrámem Vasilije Blaženého najdete přednáškovou halu a také malý park se zajímavými vozítky ve tvaru koule, se kterými si můžete vychutnat jízdu po parku. Vše je doplněno prapory s ruským sloganem „Jednotné Rusko“ a také fotkami současného ruského prezidenta Dmitrije Medveděva a premiéra Vladimira Putina.


A na závěr se podíváme na nákupní centrum, ve kterém si přijdou na své příznivci nakupování a utrácení. A že je za co utrácet, o tom vás přesvědčí fotogalerie pod článkem. Dámy jistě zaujme obchod s luxusními náhrdelníky, za které by se nemusela stydět ani anglická královna a také prodejna s večerními róbami od OC creations. Mužská část čtenářů určitě ocení slušivé obleky a rychlá auta, která jsou vystavena na podstavcích. Ale v centru nejsou jen luxusní oděvy a dražší dopravní prostředky, ale také sportovní oblečení a další zboží pro běžného spotřebitele.

Jak se dostat na Moscow Island?
Jednoduše, použijte tento SLURL odkaz:
http://slurl.com/secondlife/Moscow%20Island/126/174/21

Nákupní centrum SLURL:
http://slurl.com/secondlife/Moscow%20Island/130/85/22

Určitě navštivte Moscow Island, kde můžete spojit prohlídku historických budov s nakupováním. Věřím, že vás tento SIM zaujme.

Žádné komentáře:

Okomentovat